De lekkerste zuivel uit de streek

Boer Rob Denissen - De smaak van Heukelom

Rob Denissen

De smaak van Heukelom

Inspiratieboer Rob Denissen is initiator van de Smaak van Hier. “De kracht van de natuur gebruiken in het management van je bedrijf’, dat is zijn motto. Vanuit de Piet van Meintjeshoeve in Heukelom startte hij een zoektocht om de meest circulaire boer van Nederland te worden. Hij ontdekte dat hij met de melk van zijn eigen melkveehouderij niet langer op wilde gaan in de grote melkplas. En zo ontstonden in 2017 de eerste zuivelproducten van De Smaak van Heukelom.

Momenteel is het niet mogelijk om de koeien van Rob in Heukelom te stallen, daarom heeft hij een samenwerking gevonden met Rik Lagendijk uit Diessen. Hier lopen momenteel de koeien van Rob in de wei en de prachtige circulaire stal.

De kracht van de natuur gebruiken in het management van je bedrijf.

Leonie van Zuilichem

De smaak van Bladel

Als krachtige vrouw in het midden van deze boeren staat Leonie van Zuilichem uit Bladel. Leonie groeide op in Bladel op de boerderij van haar vader Wim en moeder Mieke. Na een aantal studiereizen op buitenlandse melkveehouderijen was Leonie vastbesloten om zelf zuivel te gaan maken met de melk van de eigen boerderij. Ze specialiseerde zich onder ander in kwark, hangop en yoghurts en wist ook al voor diverse producten Cum Laude Awards te winnen.

Leonie wil met haar man Roel een eerlijk product weg kunnen zetten en zelf de macht in handen hebben. Door zelf je zuivel te verwerken tot een product is dit eerder te bereiken. Het heeft voordelen dat ze een kleine zuivelverwerker zijn. Zo kunnen we makkelijker schakelen en kunnen ze op kleine schaal smaken en producten uittesten.

Boerin Leonie van Zuilichem - De smaak van Bladel

Onze weilanden zijn niet alleen voor de koeien, maar ook voor weidevogels en bloemstroken.

Boer Joost van Casteren - De smaak van Reek

Joost van Casteren

De smaak van Reek

Stoere boer Joost van Casteren uit Reek runt samen met zijn vrouw Angela de boerderij. Daarnaast heeft hij bij het maken van de zuivel veel hulp van Maarten. Sinds 2018 starten zij samen met het verzuivelen van de eigen melk van de boerderij. De familie boert al op deze locatie sinds 1928, een echt familiebedrijf dus. Joost houdt er nu ongeveer 250 melkkoeien, maar heeft daarnaast ook scharrelvarkens en -kippen voor de verkoop van eieren van de streekhoeve.

Al het ruwvoer voor de koeien wordt in eigen beheer geteeld op duurzame wijze. Hierbij is aandacht voor de natuur door rekening te houden met de weidevogels en klein wild. Daarnaast wordt aan de rand van een deel van de akkers en weilanden ook bloemranden gezaaid ten behoeve van de biodiversiteit op het land.

Onze ambachtelijke en natuurlijk geproduceerde karnemelk is uitgeroepen tot beste van Nederland.

Dirk Pullens

De smaak van Raamsdonk

Dirk Pullens uit Raamsdonk is de jongste zuivelverwerker binnen De Smaak van Hier. Dirk is geboren en getogen op de boerderij van zijn ouders in Raamsdonk. Inmiddels 5 jaar geleden richtte Dirk zijn eigen bedrijf op; een zuivelboerderij met hart voor zuivel. Zijn bedrijf is gelegen op de boerderij van Dirks ouders, zodat de melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt wordt tot een zuivelproduct.

Alle producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd, zonder onnodige toevoegingen. “We zijn eerlijk en open over onze producten en de ingrediënten die erin zitten. Ook het fruit wat we bijvoorbeeld gebruiken, komt allemaal uit Nederland.” De karnemelk van Dirk wordt geroemd, zó ontzettend lekker. In 2020 werd deze karnemelk zelfs Cum Laude bekroond tot beste van Nederland. We zijn er trots op deze in De Smaak van Hier zuivelcollectie te hebben.

Boer Dirk Pullens - De smaak van Raamsdonk

Alles weten over eerlijk eten?

Wil je De Smaak van Hier op de voet volgen? Weten wat er op de boerderij gebeurt en welke nieuwe verkooppunten er bij zijn gekomen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van bijvoorbeeld de nieuwste smaken toetjes en leuke winacties. De nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden.