Wij zien onszelf als beheerders van een stuk natuurgebied.

De lekkerste zuivel uit de streek

De boeren en producten

Biologische lokale producten kopen van de boer

Onze missie

De Smaak van Hier heeft een duidelijke missie en toont eigenaarschap voor het creëren van een toekomstbestendige gewaardeerde korte zuivelketen. De producten die onze naam mogen dragen bevatten eerlijke, smaakvolle zuivel die op een transparante manier geproduceerd is. We gaan voor zo lokaal en duurzaam mogelijk in alle aspecten van onze bedrijfsvoering. We waarderen mens, dier en milieu en we vragen al onze partners en klanten hetzelfde te doen. We streven naar een landelijke dekking en herkenbaarheid voor samenwerkende boeren in alle regio’s van Nederland, waarbij het lokale aspect altijd behouden blijft.

Op onze boerderij hebben we de hele keten van koe tot toetje in eigen hand.

Wat is De Smaak van Hier?

De Smaak van Hier is een onderneming die, in een samenwerking met een aantal boerderijen, zuivel produceert en verkoopt. De Smaak van Hier is in 2017 ontstaan op de Piet van Meintjeshoeve in Heukelom. De totale collectie komt momenteel tot stand door de samenwerking van vijf melkveehouders uit Diessen, Bladel, Boxtel, Raamsdonk en Reek. 

De zuivel in de fles is afkomstig van de boerderij wiens plaatsnaam op de verpakking staat. De zuivelproducten worden gemaakt zonder vermenging van de melkstromen en zonder toevoeging van kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

De Smaak van Hier heeft een overzichtelijk, uitgebreid en zeer smakelijk assortiment. Daarbij heeft iedere boer zijn of haar eigen specialisatie in de diverse producten. De Smaak van Hier collectie bestaat uit diverse melkdranken, yoghurts, vla’s en papsoorten, kwarkproducten, luxe desserts en buffelproducten.

De Smaak van Hier verzorgt alle logistieke en verkoop- en marketingactiviteiten voor de aangesloten boeren. Zo komen we gezamenlijk tot een gewaardeerde, toekomstbestendige korte keten.

Op deze manier ontvangen de deelnemende boeren een eerlijke prijs voor de melk die ze onder de vlag van De Smaak van Hier produceren, biedt de retailer lokale meerwaarde aan haar klanten én kan de consument genieten van lokale eerlijke gezonde en duurzame zuivel. Dat is winst in de hele keten. 

 

Dirk Pullens, Raamsdonk, zuivel, karnemelk, ambachtshoeve

Hoe is de naam “De Smaak van Hier” ontstaan?

Wist je dat de meeste melkfabrieken melk van diverse boerderijen vermengen, ontleden tot losse bestanddelen en daarna weer samenbrengen tot melk zoals je die in de supermarkt kent? De lekkere lokale streek- en getijde gebonden smaak gaat hierdoor helaas verloren… Bij De Smaak van Hier doen we het anders. We kiezen voor een proces waarbij we de melk kort verhitten en direct bottelen in glazen flessen. Daarnaast vermengen we de melk niet met die van andere melkveehouderijen. Daardoor blijft de unieke lokaal gebonden smaak behouden. Bovendien varieert de melksmaak door de vegetatie op verschillende grondsoorten en jaargetijden. Vandaar de naam; De Smaak van Hier!

Om daarnaast nóg duidelijker aan de gebruiker te laten zien waar de verwerkte melk in het product vandaan komt, draagt ieder product een etiket met de plaatsnaam van herkomst en boerderij. Consumenten kunnen de producten zelfs eenvoudig herleiden tot de boer en eventueel zelf gaan kijken of alles in de haak is. Boeren van De Smaak van Hier staan namelijk voor lokale zichtbaarheid. Daarom heeft elke boer en plaats zijn eigen etiket, zelfs met een silhouet van de melkveehouder en een pentekening van de boerderij erop.

Producten De smaak van hier Brabant Zuivelproducten

Alles weten over eerlijk eten?

Wil je De Smaak van Hier op de voet volgen? Weten wat er op de boerderijen gebeurt en welke nieuwe verkooppunten er bij zijn gekomen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van bijvoorbeeld de nieuwste smaken toetjes en leuke winacties. De nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden.